June 13, 2024
Klaartje Quintelier

Start to... stock

Je begint je bouwonderneming met een droom en een overzichtelijke voorraad in je garage, maar na snelle groei is een groter magazijn en een voorraadsysteem nodig. Door stapsgewijs de nieuwe systemen te implementeren, creëer je een efficiënt voorraadbeheer dat leidt tot winst, efficiëntie en een stevige basis voor verdere groei.

Lees meer
June 6, 2024
Klaartje Quintelier

De atletische uitdagingen van een bouwonderneming

Het leven zit vol onverwachte wendingen en uitdagingen, of je nu een aannemer bent die een bouwproject moet afronden of een atleet die last minute nog moet proberen zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Beiden staan ze voor een aantal vergelijkbare uitdagingen: onverwachte obstakels en strakke deadlines. Maar allebei kunnen ze op technische ondersteuning rekenen om hun einddoel te behalen, mét of zonder tegenslag.

Lees meer
May 10, 2024
Klaartje Quintelier

Je marges bewaken

Een effectief margebeheer in je onderneming vereist nauwgezette monitoring van materialen, strategische inkoop, en competitieve offertes. Een ERP-systeem biedt een all-in-one oplossing voor het beheren van leveranciersrelaties, het genereren van nauwkeurige offertes, en strak project- en kostenmanagement, wat nodig is voor het behouden van winstgevendheid in een snel evoluerende markt.

Lees meer
May 3, 2024
Klaartje Quintelier

Maak je onderneming herkenbaar

Bij modern ondernemen draait het niet alleen om de kwaliteit die je levert, maar ook om de professionele uitstraling en de identiteit van je bedrijf. Je huisstijl is de sleutel tot herkenbaarheid en loyaliteit. Lees hier hoe je ERP je kan helpen bij het bewaren van uniformiteit in je communicatie.

Lees meer
April 26, 2024
Klaartje Quintelier

Bouwen aan je verkoopcijfers

Door het correct documenteren van het verkoopproces krijg je inzicht in klantbehoeften en successen, zoals met de sales-funnel die de verschillende klantfasen illustreert. Het gebruik van een ERP-systeem met een opportunity module helpt bij het volgen van potentiële verkoopkansen.

Lees meer
April 19, 2024
Klaartje Quintelier

Return On Investment

Wanneer je kiest voor een ERP, is het belangrijk te kijken naar je ROI. Voor het beoordelen van het rendement moet je niet allen naar het financiële aspect kijken, maar ook rekening houden met bijvoorbeeld operationele efficiëntie en stijgende klanttevredenheid.

Lees meer
April 11, 2024
Klaartje Quintelier

Weet jij hoe sterk je bezig bent?

Het meten van klanttevredenheid is een slimme zet om je bedrijf te laten groeien. Door te luisteren naar je klanten en hun feedback serieus te nemen, bouw je aan een solide reputatie en versterk je je positie in een competitieve markt.

Lees meer
April 5, 2024
Klaartje Quintelier

Werken aan je doel...

Of je nu een nieuweling bent in ondernemen of een doorgewinterde expert, iedereen wil zijn doelen realiseren. Maar hoe behoud je helder zicht op je doelstellingen? Ontdek waarom KPI's de sleutel zijn tot succes in je bouwonderneming hoe ze jouw bedrijf op het juiste spoor kunnen zetten, ongeacht waar je staat in je ondernemersreis!

Lees meer
March 27, 2024
Klaartje Quintelier

Vaarwel aan de papieren tijdsregistratie

Registratie van werktijden is een belangrijk deel van het bedrijfsproces. Het heeft invloed op je planning, kosten én je personeel. Daarom is het belangrijk om te investeren in het digitaliseren én optimaliseren van dit proces.

Lees meer
March 20, 2024
Klaartje Quintelier

Eerste hulp bij (snelgroeiende) ondernemers

De lente symboliseert groei, net zoals ondernemingen die op hun eigen tempo evolueren, waarbij het beheren van processen een uitdaging vormt. Een ERP-pakket biedt een geautomatiseerde oplossing voor het managen van projecten, personeel en financiën, waardoor startende bouwondernemers effectiever kunnen groeien.

Lees meer
March 15, 2024
Klaartje Quintelier

Regie of Forfait?

Je kan projecten op twee manieren benaderen: werken "in regie" of werken onder "forfait". De keuze tussen beide hangt af van factoren zoals bijvoorbeeld de strategie van het bedrijf, de voorkeuren van de opdrachtgever en het type project.

Lees meer
March 8, 2024
Klaartje Quintelier

Teamwork makes the dream work

Teamwork houdt een bedrijf draaiende, zowel voor ons als softwarebedrijf als in de bouwsector, waar een goede balans tussen verschillende talenten en expertises zorgen voor succesvolle projecten. Geautomatiseerde processen, zoals een ERP-systeem, dragen bij aan de coördinatie en communicatie, waardoor projecten gestroomlijnd verlopen en succesvol worden afgerond.

Lees meer
February 29, 2024
Klaartje Quintelier

Planning is winning

Efficiënte planning is essentieel voor het succes van projecten in de bouwsector, ongeacht de omvang van het bedrijf of complexiteit van de projecten. Planningstools fungeren als een communicatie hub, bevorderen verbondenheid en bieden flexibiliteit, terwijl de planner aan het stuur zit.

Lees meer
February 22, 2024
Klaartje Quintelier

Kies je voor ERP of CRM?

Er bestaan verschillende tools om je bedrijfsadministratie te optimaliseren. De keuze maken tussen bijvoorbeeld een ERP of CRM is niet eenvoudig en hangt heel erg af van de specifieke behoeftes van jouw onderneming. Om deze keuze te vereenvoudigen hebben we enkele overwegingen die je kan maken op een rijtje gezet.

Lees meer
February 9, 2024
Klaartje Quintelier

6 frog leaps naar georganiseerd werken

Haal voldoening uit georganiseerd werken! Bij ForGrowth omarmen we de kracht van structuur, digitalisering en teamwork. Met 6 'frog leaps' transformeer je jouw organisatie naar harmonie, efficiëntie en een inspirerende werkomgeving.

Lees meer
December 14, 2023
Klaartje Quintelier

Waarom kiezen voor een ERP-systeem dat specifiek is ontworpen voor bouwbedrijven?

Efficiëntie is van essentieel belang voor elk bedrijf, en met een speciaal ontworpen ERP-systeem kunnen bouwbedrijven hun operationele processen naar een hoger niveau tillen. Ontdek hoe een ERP-systeem centraliseert, optimaliseert en controle biedt over projectmanagement, middelenbeheer, financiële transparantie en compliance. Het resultaat? Verbeterde productiviteit, lagere kosten en een solide basis voor groei en succes.

Lees meer
December 21, 2023
Klaartje Quintelier

Slagvaardig ondernemen door het gebruik van dashboards

Als bouwondernemer wil je aan het einde van het jaar een grondig inzicht hebben in de prestaties van je bedrijf. Een ERP-dashboard is het digitale brein van je organisatie en biedt in één oogopslag een accuraat overzicht van alle bedrijfsprocessen, van financiën tot projectmanagement. Ontdek hoe real-time monitoring van projecten, financiële controle en salesopvolging jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Lees meer
February 7, 2024
Klaartje Quintelier

Stap met het volste vertrouwen in een nieuw ERP-avontuur

De sleutel tot een succesvolle ERP-implementatie ligt in zorgvuldige planning en betrokkenheid van alle stakeholders. Door een grondige behoeftenanalyse, een weloverwogen selectieproces, een gedetailleerde implementatieplanning en het creëren van een goed getraind 'dreamteam', kun je de overgang naar een nieuw ERP-systeem soepel laten verlopen. Neem de tijd om het systeem te finetunen, bied uitgebreide training aan en zorg voor continue ondersteuning, zodat je bedrijf optimaal kan profiteren van de nieuwe mogelijkheden.

Lees meer
January 12, 2024
Klaartje Quintelier

Optimaliseer je klantbeheer

Waarom een CRM-systeem een essentiële investering is voor moderne bedrijven... Bespaar tijd, verbeter klantinteracties en verhoog de productiviteit van je commerciële team. Lees meer over de voordelen van geautomatiseerd rapportagebeheer, leadmanagement, klantbinding, salesmanagement en gegevensbeveiliging.

Lees meer
January 19, 2024
Klaartje Quintelier

Word een leider in voorraadbeheer

Sneeuw en hagel brengen uitdagingen met zich mee voor bouwondernemingen, maar kleine administratieve fouten kunnen een lawine van vertragingen veroorzaken op de werf. Een stocktellingfout lijkt misschien klein, maar het sneeuwbaleffect brengt enorme gevolgen met zich mee, van klantontevredenheid tot kostenstijgingen.

Lees meer
January 26, 2024
Klaartje Quintelier

Omgaan met weerstand

De implementatie van nieuwe systemen en processen brengt veel verandering en vaak onzekerheid bij je medewerkers teweeg. Ontdek hoe anticipatie, communicatie en een doordacht weerstandsplan de sleutel zijn tot een soepele overgang.

Lees meer
February 1, 2024
Klaartje Quintelier

Scoren door scores te geven

Om uit te blinken in een zeer concurrerende markt, moet je samenwerken met de beste leveranciers. Door je leveranciersbeoordeling op een efficiënte manier uit te voeren en bij te houden, kan je de kwaliteit continu monitoren en verbeteren.

Lees meer
January 12, 2024
Jorg De Decker

Change management..

ERP-software helpt bedrijven bij het stroomlijnen van processen en verhogen van efficiëntie. De implementatie ervan vereist effectief change management, dat bestaat uit communicatie, training, en ondersteuning om de betrokkenheid en acceptatie van medewerkers te bevorderen. FG Software biedt gebruiksvriendelijke ERP-oplossingen, ondersteund door uitgebreide training en klantbegeleiding voor een succesvolle overgang naar nieuwe systemen en processen.

Lees meer