Planning is winning

Klaartje Quintelier
February 29, 2024

Herodotus schreef ooit: “Een weldoordacht plan is naar mijn mening groot gewin.” Om projecten tot een goed einde te brengen, tijdig op te leveren en je kosten te beperken is het belangrijk dat je een degelijke planning maakt. Een vaak vergeten factor is ook dat wanneer je een weldoordachte planning hebt gemaakt, je team veel minder onder druk komt te staan omdat ze weten waar ze aan toe zijn en dus betere kwaliteit kunnen afleveren.

Realistische en efficiënte planningen maken is een baan op zich: het vraagt inzicht, ervaring en geduld. Het brengt heel veel uitdagingen met zich mee en net daarom heb je er de juiste tools voor nodig. De projectplanning in een ERP-pakket is een zeer efficiënt hulpmiddel dat jouw bouwonderneming kan ondersteunen in het maken van een effectieve en duidelijke planning.

Zicht op zaken

Doordat je alle projecten en recources op 1 centrale plaats bewaart, heb je een duidelijk overzicht op wat er allemaal moet worden gepland en wat er al gepland staat. In 1 duidelijk schema heb je jouw “wie, wat, waar” voor je en ben je je ook bewust van wat er lopende is. Wanneer je een handmatige planning maakt of bijvoorbeeld in een document werkt dat los staat van je andere administratie, is de kans dat je ergens iets mist veel groter.

Plannen en matchen

Diversiteit aan talent en vakkennis binnen je team is goud waard. Een planningstool helpt je om de juiste werknemer aan het juiste project of de juiste fase binnen een project te matchen. Zo kan je zorgen voor een naadloze overgang van de ene projectfase naar de andere. Bovendien helpt de planningstool om de workload te verdelen tussen je teamleden. Op die manier is iedereen tevreden en ben je beter in staat om kwalitatieve projecten op te leveren.

Foto door picjumbo.com

Timetracking made easy

Een degelijke planningstool is gekoppeld aan een urenregistratiesysteem, waarmee je teams kunnen doorgeven hoeveel uren ze gewerkt hebben. Zowel plaatsers, tekenaars, projectleiders, werkplaatsmedewerkers, … kortom alle werknemers, kunnen hun uren in real-time ingeven in de software. Zo koppel je dit rechtstreeks aan je projecten, facturering en je loonadministratie.

1 tool, 1 team

Wanneer je je planningstool optimaal gebruikt, fungeert dit ook als communicatieplatform binnen je bedrijf. De verschillende afdelingen hebben inzicht in schema’s, kunnen afwezigheden indienen en de projecten blijven inzichtelijk voor iedereen. Op die manier creëer je minder eilanden, meer verbondenheid en bevorder je de teamspirit binnen je onderneming.

Zowel David als Goliath

Ongeacht de grootte van je onderneming, plannen is en blijft een belangrijk onderdeel van je bedrijfsproces. Het is daarom vanzelfsprekend dat planningssoftware voldoende flexibiliteit biedt om te voldoen aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Of het nu gaat om het opstellen van uurroosters voor de bezetting van een klantenservice of het coördineren van complexe projecten met meerdere teams, planningstools zijn zodanig ontworpen dat deze aan ieders behoefte kunnen voldoen.

Als er iets is waar we achter staan, dan is het automatiseren en digitaliseren. Maar toegegeven: planningssoftware is de wagen, de planner is degene die aan het stuur zit. Wij kunnen er enkel voor zorgen dat de rit veilig, comfortabel en vlot verloopt.

Krijg meer gedaan in minder tijd!

Met ForGrowth wordt automatiseren in de bouw kinderspel. Spring nu op de digitale kar. Pluk morgen al de vruchten.
Boek je gratis demo