Teamwork makes the dream work

Klaartje Quintelier
March 8, 2024

Bij ForGrowth hebben we in het voorbije jaar een enorme groeisprong gemaakt. In een periode van enkele maanden is het team meer dan verdubbeld en dat vraagt van iedereen flexibiliteit. Een team is immers meer dan het samenbrengen van een aantal vaklui, het is onontbeerlijk dat je de juiste match maakt en dat iedereen op 1 lijn zit.

Niet alleen voor ons als softwarebedrijf is teamwork belangrijk, ook in de bouwsector is het belangrijk dat je een goede balans hebt tussen verschillende talenten en expertises. Met zo’n brede waaier aan taken, vaardigheden en persoonlijkheden is het niet eenvoudig om alles gestroomlijnd te laten verlopen.

Ieder het zijne, maar toch samen

Van de fundering tot aan het dak, elk bouwproject omvat zoveel verschillende stappen. Samenwerking tussen verschillende teams met elk hun expertise zorg voor synergie met als resultaat dat een kwalitatief project wordt afgeleverd. Teamwork verbetert ook de productiviteit door het delen van kennis, het optimaliseren van workflows en om dubbel werk te vermijden.

Korte lijnen

Effectief communiceren bespaart tijd, en dus ook kosten. Wanneer je team goed op elkaar is afgestemd, worden problemen onmiddellijk gecommuniceerd, verlies je minder tijd en blijven je projectkosten onder controle.

Safety first

In de bouwsector staat veiligheid bovenaan het prioriteitenlijstje. Niet alleen de veiligheid van de arbeiders, maar ook die van de omgeving is belangrijk. Teamwork speelt dan ook een sleutelrol bij het handhaven van veiligheidsreglementen, het identificeren van risico's en het nemen van preventieve maatregelen om ongevallen te voorkomen.

Image by 8photo

Toegegeven: het kan een hele uitdaging zijn om verschillende teams effectief te coördineren, vooral bij grootschalige projecten. Geautomatiseerde processen kunnen een helpende hand zijn hierbij. Daarom kan een ERP-systeem bijdragen aan het versterken van teamwork in bouwondernemingen.

Alle informatie centraal

Zie een ERP als een grote datakluis waarin kostbare projectinformatie wordt opgeslagen zoals planningen, materiaallijsten, etc. Het proces van het toewijzen van je middelen wordt hierdoor geoptimaliseerd en de juiste mensen hebben toegang tot alle gemeenschappelijke data die zij nodig hebben.

Communicatie

Teamleden kunnen snel en makkelijk informatie over hun deel van het project communiceren binnen het ERP. Of ze samen op 1 werf, of op verschillende locaties zitten, maakt niet uit. Je creëert openheid en samenwerking door op een eenduidige en toegankelijke manier te communiceren.

Een waakzaam oog

Je ERP geeft je de mogelijkheid om rapportages te maken op verschillende niveaus. Je krijgt hierdoor inzicht in de voortgang van het project, inzicht in je kosten en opbrengsten en weet daardoor precies waar de knelpunten zitten. Zo kan je proactief problemen aanpakken en bijsturen waar het nodig is.

Feitelijk komt het erop neer dat een combinatie van technologie en de gebruikers ervan, het beste teamwork is. De implementatie van een goed geïntegreerd ERP-systeem vereist niet alleen technische kennis, maar ook betrokkenheid en training van het personeel om het ten volle te benutten. Het vormt een solide basis voor sterke processen en succesvolle, kwalitatieve projecten.

Krijg meer gedaan in minder tijd!

Met ForGrowth wordt automatiseren in de bouw kinderspel. Spring nu op de digitale kar. Pluk morgen al de vruchten.
Boek je gratis demo